Näytelmät

Pippuridino

Koristekuva

Enis-ilta 18.9.2014

Käsikirjoitus: Erja Alander, Eero Ahre ja Patrik Drake
Ohjaus: Eero Ahre

Syksyn 2014 ensi-ilta PIPPURIDINO on komedia kaikenikäisille. Sen päähenkilöinä seikkailee kaksi kokkia, heidän sanavalmis kanansa sekä outo vieras, jollaiseen ei ole ennen törmätty. Kokkien arkeen tulee vipinää kun Ruotsin hovi tilaa prinsessalleen syntymäpäiväkakun. Kanan oikullinen käytös kuitenkin sotkee leipomispuuhat ja paikalle ilmestyvää avuliasta Pippuridinoa luullaan munarosvoksi.  Monta kommellusta koetaan ennen kuin onnellinen loppu häämöttää.
Luvassa on hauska, vauhdikas ja hellyttävä tarina ystävyydestä ja ennakkoluuloista. Iloisia lauluja, veikeitä hahmoja ja jännittäviä takaa-ajoja.

Esitys kestää noin 45 minuuttia ja sopii kaikille kolmesta vuodesta ylöspäin.

Doktor Snuggles

Koristekuva

Premiär på svenska 27.3.2014

Jeffrey O´Kelly
Regi: Timo Ruuskanen

Doktor Snuggles är en godhjärtad vetenskapsman som löser problem med hjälp av sina originella och personliga uppfinningar. Ibland är han ändå lite disträ, och glömmer att städa efter sig. Hans hushållerska Beata får nog av röran och ger sig iväg. Den elaka professorn Erasmus Eminens försöker med list få Beata till sin egen hushållerska. Vi får vara med om ett äventyr med många spännande situationer, tokroliga uppfinningar och äkta snugglesisk humor.

För barn från 3 år uppåt.
Längd c. 45 min.

Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy övervakar pjäsens rättigheter

Lumikuningatar

Koristekuva

Ensi-ilta 6.2.2014

H.C. Andersen
Ohjaus ja dramatisointi: Kirsi Siren

H.C. Andersenin Lumikuningatar on yksi niitä suuria satuja, jotka valloittavat lapsia ja aikuisia sukupolvesta toiseen. Lumikuningattaressa pieni tyttö, Gerda, lähtee etsimään ystäväänsä Kaita, joka on joutunut Lumikuningattaren lumoihin. Lumikuningatar on jännittävä ja hauska satu kaikenikäisille. Juhannusmäen näyttämöllä nähdään Lumikuningattaren palatsi Huippuvuorilla, Lappia, kodikasta arkielämää turvallisessa lämmössä ja paljon hauskoja ja kiehtovia hahmoja näyttelijöinä ja nukkeina. Kuten hienossa tarinassa aina, katsoja tai lukija kohtaa arvoituksen. Mikä on Lumikuningatar? Satu vastaa sadun tavalla.
 
Sopii 4-5 vuotiaasta ylöspäin. Kesto noin 55 min.
 

"Esityksessä kaikki osatekijät; roolihahmot, musiikki- ja äänimaailma, valaistus, puvustus, lavastus ja näyttelijäntyö ovat kohdallaan
mielikuvitusta innostavan tarinan lisäksi".
Kirkkonummen Sanomat 23.2.14 L.K.

 

Seuraa Suloa!

Koristekuva

Seuraa Suloa! Draamakierrokset lapsille

Hyppää taiteilija Sulo Siveltimen matkaan
ihmettelemään ja tutkimaan taidetta.
Mistä taideteoksesta kuuluu aaltojen kohinaa?
Miltä maalauksessa tuoksuu?
EMMAn ja Teatteri Hevosenkengän
toteuttama draamakierros on suunnattu
4-8-vuotiaille lapsille ja mukana tuleville aikuisille.

Esityspaikka:
EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Esitysajat:
la  30.8.  klo 11.30 ja 12:30
la 11.10.
klo 11.30 ja 12:30

Seuraa Suloa! Draamakierrokset lapsille
Esityksen kesto noin 30 min.

Käsikirjoitus: Antero Nieminen
Sulo Sivellin: Antero Nieminen
Puvustaja: Fanni Lieto
Valokuva: Ari Karttunen / EMMA

Ennakkovaraukset ma–pe klo 9–12, p. (09) 8163 0493 tai opastukset@emma.museum
Kysy teatterilippuja myös esityspäivinä WeeGeen lipunmyynnistä.

Lippuhinnat
Teatterilippu 5 € / henkilö
Museolippu 12 € / 10 €, S-Etukortilla 11 e, alle 18 v. ja yli 70 v. ilmaiseksi

Lisää tietoa EMMAsta

Tohtori Sykerö

Koristekuva

Ensi-ilta 19.9.2013

Ohjaus Timo Ruuskanen

Tohtori Sykerö on hyväsydäminen keksijä ja tiedemies, joka on välillä hiekan hajamielinen, eikä aina muista siivota jälkiään. Lisää iloista kaaosta tuovat Nirppu-hiiri ja koko Vekkuli-Verstaan väki. Taloudenhoitaja Neiti Nokkonen kyllästyy sotkuun ja lähtee matkoihinsa. Oman osansa seikkailuun tuo Tohtori Smaragdi, joka haluaisi Neiti Nokkosen itselleen. Kykeneekö Sykerö ratkaisemaan tilanteen keksintöjensä ja kumppaniensa avulla?
Esitys kertoo yhdessä elämisestä, toisten kunnioittamisesta ja yhteisen sävelen löytämisestä.

Lapsille 3 v ylöspäin. Kesto noin 45 min.

Tämän näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy


Guldlock och de tre björnarna

Koristekuva

Premiär 14.03.2013

Dramatisering och regi
Pekka Heiman

Guldlock och de tre björnarna är en färgstark och varmhjärtad sagopjäs för familjens yngsta. Den välkända sagan berättar om en påhittig liten flicka, som leker i skogen och kommer till ett hus där en glad björnfamilj bor, men som för tillfället gått ut på en promenad. Guldlock är hungrig och råkar ut för lustiga händelser i huset, och gissa vad som händer sedan när björnarna kommer hem...
Berättelsen är en saga om vänskap och om att kunna acceptera olikheter. I äventyret medverkar Guldlock och hennes bästa vän, en nyfiken tokrolig kanin samt naturligtvis den mycket skojiga björnfamiljen.

Föreställningen är riktad till 2–7-åringar.
Speltid 30 min.
Pjäsen även turnerar.

Kultakutri ja kolme karhua

Koristekuva

Ensi-ilta 20.9.2012

Ohjaus ja dramatisointi: Pekka Heiman

Kultakutri ja kolme karhua on värikäs ja lämminhenkinen, perheen pienimmille suunnattu satunäytelmä. Tuttu tarina kertoo neuvokkaasta pikkutytöstä, joka leikkiessään metsässä saapuu kävelylle lähteneen, hilpeän karhuperheen talolle. Nälkäinen tyttö joutuu talossa hassuihin kommelluksiin ja mitä tapahtuukaan kun karhut palaavat kotiinsa...
Tarina käsittelee ystävyyttä ja erilaisuuden hyväksymistä. Siinä seikkailevat touhukas Kultakutri ja hänen paras ystävänsä, kaikkialle ehtivä höpsö jänis sekä tietenkin hassunhauska karhuperhe.

Esitys on suunnattu 2-7 vuotiaille
Esityksen kesto noin 30 min.
Esitys on myös kiertävä.

Risto Räppääjä vauvana

Koristekuva

Sinikka Nopola, Tiina Nopola

Ensi-ilta: 9.2.2012

Ohjaus: Katja Krohn
kantaesitys

Risto Räppääjä tuijottaa karttaa, ja Rauha on kuulevinaan nimen ”Kuala Lumpur”.  Rauha Räppääjä on häikäistynyt. Vauva, joka tuntee näin hyvin maantietoa, on Rauhan mielestä ilmoitettava ”Vuoden viisain vauva” –kilpailuun. Kun Rauha ompelee Ristolle kilpailupotkupukua, naapuri Lennart Lindberg saa olla lapsenvahti. Risto ei pysy paikoillaan vaan lähtee tutkimusmatkalle kerrostalon uumeniin. Rauha ja Lennart hämmästelevät, miksi yksi mopseista on punatukkainen? Ja miksi stetsonia käyttävä, pienikokoinen herrasmies näyttää jotenkin tutulta?
   ”Vuoden viisain vauva” –titteli on mennä sivu suun, mutta Rauha keksii yllättävän ratkaisun. Tarvitaan vain hiukan lisää kangasta potkupuvun suurentamiseen…

"Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittama Risto Räppääjä vauvana on hauska, absurdi ja lapsia kunnioittava näytelmä, joka tarjoaa tasoja eri ikäisille katsojille. Näytelmä ei perustu yhteenkään Risto Räppääjä - kirjaan".
"Reaktioista päätellen näytelmä otti yleisönsä, naurun kyynelissä kylpeneet katsojat osoittivat lähes raivoisasti suosiotaan ja katsomosta poistuvat ihmiset toisteleivat lähinnä yhtä sanaa - loistava".

Anni Helena Leppälä / Kansan Uutiset Viikkolehti 17.2.2012

Lapsille 3 v. ylöspäin. Kesto noin 45 min.

Urpon ja Turpon joulu

Koristekuva

Kirsi Siren - Hannele Huovi

Urpo ja Turpo valloittavat Juhannusmäen näyttämön! Koko muun maailmanhan nämä kaksi velikultaa ovat jo valloittaneetkin. Karhukaverusten kotiväki,
"alkuasukkaat", valmistautuvat joulun viettoon ja siihen puuhaan pikkukarhut
ottavat osaa täysillä lelukavereidensa, mm Barbien ja Kenin avustuksella.
Riemua, väriä, vipinää ja kommelluksia riittää tässä koko perheen joulusadussa. Lopussa odottaa yllätys, joka herkistää... Vuoden 2009 Eino Leino palkinnon sai Hannele Huovi, jonka pikkukarhut Urpo ja Turpo tömistelevät Hevosenkengän näyttämölle marraskuussa.

Lohikäärme ja 7 prinsessaa

Koristekuva

Antero Nieminen
Ensi-ilta: 9.9.2009
Ohjaus: Antero Nieminen
Käsikirjoitus: Antero Nieminen

Lempeä lohikäärme pitää vaastentahtoisesti linnassaan vankeina seitsemää tuittuilevaa prinsessaa, jotka se on saanut perinnöksi isältään. Eräänä päivänä linnan portille saapuu uljas prinssi, joka vaatii itselleen prinsessaa puolisoksi. Seuraa Suuri Taistelu.

Katso video

Kesto noin 30 min
Lapsille 3v ja ylöspäin
Esitys on myös kiertävä

Spökstök

Koristekuva

Eero Ahre - Patrik Drake - Pekka Heiman
Ensi-ilta: 21.10.2008
Ohjaus: Patrik Drake

Lilla spöket Hugo och hans kamrater förbereder sig inför en stor händelse: spökgreven Konrad Kullervo von Knackenhaus fyller 550 år vid midnatt och en överrasknings- fest skall ordnas: Festplaneringen får en oväntad vändning då kakrövaren Sakarias Sacher dyker upp. Efter roliga förvecklingar blir slutet ändå gott i denna fartfyllda föreställning.

Kesto noin 45 min
För barn 3 år uppåt.
Esitys on myös kiertävä

Kummituskekkerit

Koristekuva

Eero Ahre - Patrik Drake - Pekka Heiman
Ensi-ilta: 22.9.2007
Ohjaus: Patrik Drake

Autiotalon kummitukset valmistautuvat synttärijuhliin: höperö kreivi Kondrad Kullervo von Knackenhaus täyttää keskiyöllä 550 vuotta, ja pikkukummitus Hugo ystävineen touhuaa innokkaasti
yllättääkseen hänet. Tärveltyykö yllätys, kun kutsumaton vieras, kakkurosvo Sulo Sacher puuttuu peliin...

Kesto noin 45 min
Lapsille 3v ja ylöspäin
Esitys on myös kiertävä

Kanin Dunboll

Koristekuva

Kirsi Siren - Anita Sohlberg

Regi: Kirsi Siren

Kanin Dunboll är en dockteaterpjäs som riktar sig till de allra minsta barnen. Den rara sagan handlar om hur viktigt det är att hjälpa andra. I sagan får vi möta många lustiga djurgestalter; igelkotten, mullvaden, fågelmamman och herr Mikel räv.

Kani Untuvakerä

Koristekuva

Ensi-ilta: 7.10.1993

Ohjaus: Kirsi Siren

Kani Untuvakerä näytelmä on tarkoitettu kaikkein pienimmille.
Herttainen tarina kertoo toisten auttamisen tärkeydestä.
Sadussa on lystikkäitä eläinhahmoja; siili,
myyrä, lintuäiti ja herra Kettu Repolainen.